Yalnız gezegen - Özdemir, İbrahim (Kaynak, 2001)
Önsöz - Çevre-Ahlâk ilişkisi -- Çevreyi korumada çevre ahlâkinin önemi -- Çevre sorunlarının insan-merkezli karakteri -- Çevre ve din -- İslâmî bir çevre anlayışı -- Osmanlı'da insan ve çevre anlayışı -- Türkiyeʼde çevre sorunları ve bilincinin dünü-bugün