Yalnız gezegen - Özdemir, İbrahim (İstanbul : Kaynak, 2001)
Önsöz - Çevre-Ahlâk ilişkisi -- Çevreyi korumada çevre ahlâkinin önemi -- Çevre sorunlarının insan-merkezli karakteri -- Çevre ve din -- İslâmî bir çevre anlayışı -- Osmanlı'da insan ve çevre anlayışı -- Türkiyeʼde çevre sorunları ve bilincinin dünü-bugün
Bibliyografik bilgi içeir.
Keywords: Environmental ethics; Human ecology -- Religious aspects; Ecology -- Religious aspects Spirituality; Çevre ahlakı; İnsan ekolojisi -- Dini açıdan; Ekoloji -- Dini açıdan