Ermenilerin zorunlu göçü : 1915-1917 - Çiçek, Kemal (Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Türk Tarih Kurumu yayınları, 2012)
Bu kitapta, "1915'te ne oldu?" sorusuna yanıt aramanın yanısıra, meydana gelen iskân uygulamaları ve bu uygulama sırasında meydana gelen olaylar, arşiv belgeleri kıyaslanmak suretiyle ele alınmış, zorunlu göç ettirmenin Ermenilere karşı sinsi bir imha plâ