Ermenilerin zorunlu göçü : 1915-1917 - Çiçek, Kemal (Ankara : Türk Tarih Kurumu, 2012)
Bu kitapta, "1915'te ne oldu?" sorusuna yanıt aramanın yanısıra, meydana gelen iskân uygulamaları ve bu uygulama sırasında meydana gelen olaylar, arşiv belgeleri kıyaslanmak suretiyle ele alınmış, zorunlu göç ettirmenin Ermenilere karşı sinsi bir imha plâ
Kaynakça ve dizin var.
Keywords: Ermeniler -- Türkiye; Armenians -- Turkey; Ermeniler -- Yerleştirme -- Türkiye -- Tarih; Armenians -- Placement -- Turkey -- History; Ermeniler -- Türkiye -- Tarih -- 20. yy; Armenians -- Turkey -- History -- 20th Century