Üç devirde gördüklerim : hakâyıkü'l-beyân fî eşkâli'l-ezmân yahut "ne derekeye inmiştik ne dereceye çıktık" - Böcüzâde Süleyman Sâmî, 1852-1932.; Babacan, Hasan; Avşar, Servet (Ankara : Türk Tarih Kurumu, 2011)
Üç Devirde Gördüklerim adlı eserinde Böcüzâde, ISparta'daki genel ilim seviyesinii okulların durumunu ve kalitesini anlattığı bir giriş kısmından sonra, Sultan Abdülhamid dönemini ve bu dönemde Osmanlı Devleti'nin içinde bulundupu zor şartlar ve gerikalmı
Dizin vardır.
Keywords: Böcüzâde Süleyman Sâmî, 1852-1932.; Siyasetçiler -- Türkiye; Politicians -- Turkey; Siyasetçiler -- Türk -- Anılar; Politicians -- Turk -- Anılar