Türkiye ve İdil boyu : (1569 Astarhan seferi, Ten-İdil kanalı ve XVI-XVII. yüzyıl Osmanlı-Rus münasebetleri) - Kurat, Akdes Nimet,, 1903-1971 (Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Türk Tarih Kurumu yayınları ;, 2011)
GİRİŞ 1-2