Salgın hastalıklardan ölümler : 1914-1918 - Özdemir, Hikmet (Türk Tarih Kurumu Basımevi, 2010)
"Savaşlar ve Salgınlar" bağlamında I. Dünya Savaşı'nda anadolu halkının doğal âfetler karşısındaki çaresizliğini ve tükenişini arşiv kaynakları ışığında ele alan, alanındaki yegâne bilimsel eser olan bu çalışma, bir ordunun ve milletin hastalıkla imtihanı