Salgın hastalıklardan ölümler : 1914-1918 - Özdemir, Hikmet (Ankara : Türk Tarih Kurumu Basımevi, 2010)
"Savaşlar ve Salgınlar" bağlamında I. Dünya Savaşı'nda anadolu halkının doğal âfetler karşısındaki çaresizliğini ve tükenişini arşiv kaynakları ışığında ele alan, alanındaki yegâne bilimsel eser olan bu çalışma, bir ordunun ve milletin hastalıkla imtihanı
Dizin : 437-444 sayfa.
Kaynakça : [361]-387).
Keywords: Turkey. -- Ordu. -- Medical care; Türkiye. -- Ordu. -- Tıbbi bakım; World War, 1914-1918 -- Health aspects -- Turkey; Dünya Savaşı, 1914-1918 -- Sağlıksal yönler -- Türkiye; World War, 1914-1918 -- Medical care -- Turkey; Dünya Savaşı, 1914-1918 -- Tıbbi bakım -- Türkiye; Soldiers -- Health and hygiene -- Turkey -- History -- 20th century; Askerler -- Sağlık ve hijyen -- Türkiye -- Tarihy 20. yüzyıl; Public health -- Turkey -- History -- 20th century; Halk sağlığı -- Türkiye -- Tarihy -- 20. yüzyıl; Epidemics -- Turkey -- History; Salgın hastalıklar -- Türkiye -- Tarih; Communicable diseases -- Turkey -- History; Bulaşıcı hastalıklar -- Türkiye -- Tarih