Tevārīḫ-i Deşt-i Ḳıpçaḳ ʻan Ḫıtta-i Kırım veya Tevārīḫ-i Tatar Ḫānān-ı Kadīm ve Aḥvāl-i Deşt-i Kıpçaḳ - Abdullah Ibn Ridvan; Erdoğru, M. Akif.; Uysal, Selçuk (İzmir : Ege Üniversitesi Basımevi, 2012)
Romanized transcription of original Ottoman Turkish; introd.
sf 55 ten itibaren özgün metin kısmı vardır.
Bibliyografya ve indeks içerir.
Keywords: El Yazmaları, Türkçe -- Türkiye -- İstanbul -- Tıpkıbasımlar; Manuscripts, Turkish -- Turkey -- Istanbul -- Facsimiles; Türkiye -- Dış İlişkiler -- Rusya; Turkey -- Foreign Relations -- Russia