El-Milel ve'n-nihal : dinler, mezhepler ve felsefî sistemler tarihi: (metin - çeviri) - Şehristani; Öz, Mustafa (İstanbul : Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, 2015)
1. Mesele: Yeryüzü Halkının Taksimine Dair 12 2. Mesele: İslâm Fırkalarını Saymada Esas Alınacak Ana İlkenin Tesbiti. 13 3. Mesele: İnsanlar Arasında Ortaya Çıkan İlk Şüphe 16 4. Mesele: İslâm'da Ortaya Çıkan İlk Şüphe 20 5. Mesele: Kitabımızın Belli
Keywords: Religions -- Early works to 1800.; Dinler -- 1800'lere kadarki işler; Philosophy, Ancient; Felsefe, Antik