Merv seyahatnamesi : Ahmed Nermi tercümesi : (metin-tıpkıbasım) - Nosilov, Konstantin Dmitrievich, 1858-1923.; Söylemez, Mehmet Mahfuz; Ahmed Nermi; Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı (İstanbul : Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, 2015)
TAKDİM 4 SUNUŞ 6 ÖNSÖZ 11 GİRİŞ Merv Tarihi Üzerine Notlar 13 Sâsânîlerden İslam Fetihlerine Kadar 15 Merv'in Müslümanların Hakimiyetine Geçişi 17 Emevîler Döneminde Merv 18 Abbâsîler Döneminde Merv 21 Selçuklular Döneminde Merv (1041 -1157) 26 KAYNAKLAR
Dizin sayfa 83-85.
Keywords: Nosilov, K. D., (Konstantin Dmitrievich), -- 1858-1923.; Merv (Extinct city) -- Description and travel; Merv (Eski çağ kenti) -- Anlatım ve gezi; Turkmen; Türkmen