Yakın kızılötesi ışık spektroskopisi tekniği ile kan glikoz yoğunluğu değişiminin gözlenmesi - Avci, Adem (2017)
Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen, diyabet hastalığı, pankreasın yeterli miktarda insulin hormonunun üretememesi, vücudun üretilen indulini efektif bir şekilde kullanamaması veya vücudun insuline karşı direnç göstermesi sonucu oluşan kronik bir hastalıktır.