Yakın kızılötesi ışık spektroskopisi tekniği ile kan glikoz yoğunluğu değişiminin gözlenmesi - Avci, Adem.; Acır, Nurettin; Bursa Teknik Üniversitesi (Bursa, 2017)
Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen, diyabet hastalığı, pankreasın yeterli miktarda insulin hormonunun üretememesi, vücudun üretilen indulini efektif bir şekilde kullanamaması veya vücudun insuline karşı direnç göstermesi sonucu oluşan kronik bir hastalıktır.
Tez (Yüksek Lisans)-Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü,2017
Kaynakça . 58-63 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- Tezler; Kızılötesi ışık spekroskopisi tekniği; Kan glikoz yoğunluğu