Fatih devri üzerinde tetkikler ve vesikalar I - İnalcık, Halil (Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu. Türk Tarih Kurumu yayınları. XI. dizi ; sayı 6., 1995)
Kitap içinde osmanlıca metinler ve belge resimleri mevcut.