Yüklüyor…
Mikroenkapsüle ve taze arı sütünün antimikrobiyal aktivitelerinin kıyaslanması ve muhafaza süresinin antimikrobiyal aktive üzerine etkisinin belirlenmesi /
Arı sütü, genç larva döneminde yavru arıların ve kraliçe arının beslenmesinde kullanılan biyoaktif bileşenler yönünden zengin bir gıdadır. Antimikrobiyal, antioksidan, antitümör, immünomodülatör özelliklerinin yanısıra antidiyabetik, antihiperkolesterolemik, hipotansif ve anti-inflamatuar etkiye sah...
Yazar: | Ordu, Neslihan |
---|---|
Müşterek Yazar: | Fen Bilimleri Enstitüsü |
Diğer Yazarlar: | Cınar, Aycan (tez danışmanı.) |
Materyal Türü: | Tez |
Dil: | Türkçe |
Baskı/Yayın Bilgisi: |
Bursa,
2019.
|
Konular: | |
Online Erişim: | https://hdl.handle.net/20.500.12885/2758 OPAC'ta görüntüle |
Benzer Materyaller
-
Arı sütü ve kestane balı karışımının antioksidan, antimikrobiyal, sitotoksik, genotoksik ve antigenotoksik etkilerinin araştırılması.
Yazar:: Kıldalı, Elife
Baskı/Yayın Bilgisi: (2021) -
Arı sütü ve 10-hidroksi-2-dekanoik asidin (10-hda) sağlıklı insan deri hücrelerinde sitotoksik etki ve mekanizmalarının araştırılması/
Yazar:: Kuşcu, Çağatay -
Arı poleni ve reyhan (Ocimum basilicum L.) uçucu yağı kombinasyonunun antioksidan kapasite ve antimikrobiyal aktivitesinin belirlenmesi /
Yazar:: Yılmaz, Hacer -
Nanolipozom ile pıstacıa terebınthus L. yaprağı esktraktının enkapsülasyonu ve karakterizasyonu /
Yazar:: Yılmaz, Ali
Baskı/Yayın Bilgisi: (2020) -
Serbest muhasebeci ve mali müşavirler mesleği üzerinde Kraliçe Arı Sendromu: Bursa ili örneği /
Yazar:: Savaş, Ebru