Yüklüyor…
Arı sütü ve kestane balı karışımının antioksidan, antimikrobiyal, sitotoksik, genotoksik ve antigenotoksik etkilerinin araştırılması.
Bu tez çalışmasında arı sütü ve kestane balı karışım halinde kullanılmıştır. 1:5 oranında hazırlanan karışımın antioksidan ve antimikrobiyal aktivitesi; BEAS-2B (sağlıklı epitelyal akciğer hücresi) ve A549 (kanser hücresi) üzerinde sitotoksik, genotoksik ve antigenotoksik etkileri belirlenmiştir....
Yazar: | Kıldalı, Elife |
---|---|
Kurumsal yazarlar: | Bursa Teknik Üniversitesi Biyomühendislik Anabilim Dalı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü |
Diğer Yazarlar: | Taner, Gökçe (tez danışmanı.) |
Materyal Türü: | Tez |
Dil: | Türkçe |
Baskı/Yayın Bilgisi: |
Bursa,
2021.
|
Konular: |
Benzer Materyaller
-
Arı sütü ve 10-hidroksi-2-dekanoik asidin (10-hda) sağlıklı insan deri hücrelerinde sitotoksik etki ve mekanizmalarının araştırılması/
Yazar:: Kuşcu, Çağatay
Baskı/Yayın Bilgisi: (2024) -
Mikroenkapsüle ve taze arı sütünün antimikrobiyal aktivitelerinin kıyaslanması ve muhafaza süresinin antimikrobiyal aktive üzerine etkisinin belirlenmesi /
Yazar:: Ordu, Neslihan
Baskı/Yayın Bilgisi: (2019.) -
Bursa ilinden elde edilen kestane balının antioksidan, antimikrobiyal, sitotoksik, genotoksik ve antigenotoksik etkilerinin araştırılması /
Yazar:: Arda, Beyza
Baskı/Yayın Bilgisi: (2022.) -
Arı poleni ve reyhan (Ocimum basilicum L.) uçucu yağı kombinasyonunun antioksidan kapasite ve antimikrobiyal aktivitesinin belirlenmesi /
Yazar:: Yılmaz, Hacer
Baskı/Yayın Bilgisi: (2024) -
Kestaneli süt üretimi ve kestaneli sütün özelliklerinin araştırılması /
Yazar:: Erdoğan, Gaye İrem
Baskı/Yayın Bilgisi: (2019.)