Yüklüyor…
Kurutulmuş Trabzon hurması, keçiboynuzu ve iğdeden üretilen su kefirlerinin fizikokimyasal, duyusal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi/
Bu çalışmada kurutulmuş Trabzon hurması, keçiboynuzu ve iğde meyveleri, bal, şeker ve 6,5–7,5–8,5 pH değerlerinde su kullanılarak 18 farklı su kefiri üretilmiştir. Bu kefirlerde mikrobiyolojik, biyoerişilebilirlik, fizikokimyasal ve duyusal özellikleri araştırılmıştır. Mikrobiyolojik ve fizikokimyas...
Yazar: | Şentürk, Meltem |
---|---|
Kurumsal yazarlar: | Bursa Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü |
Diğer Yazarlar: | Aycan, Yiğit Çınar (tez danışmanı) |
Materyal Türü: | Tez |
Dil: | Türkçe |
Konular: |
Benzer Materyaller
-
Trabzon Rum İmparatorluğu ve Türkler (1204-1404) /
Yazar:: Keçiş, Murat
Baskı/Yayın Bilgisi: (Türk Tarih Kurumu, 2013.) -
Trabzon şehrinin İslâmlaşma ve Türkleşmesi, 1461-1583/
Yazar:: Lowry, Heath W., 1942-
Baskı/Yayın Bilgisi: (Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi, 2012.) -
Trabzon İmparatorluğunun tarihi /
Yazar:: Fallmerayer, Jakob Philipp,, 1790-1861
Baskı/Yayın Bilgisi: (Türk Tarih Kurumu, 2011.) -
Boşanmış kadınlara yönelik toplumsal bakış açısı üzerine nitel bir araştırma: Trabzon il örneği/
Yazar:: Günay, Handan
Baskı/Yayın Bilgisi: (2023) -
Trade reports of the trbizond province on british documents 1830-1914= : İngiliz belgelerine göre Trabzon vilayeti ticari raporları 1830-1914 /
Yazar:: Şaşmaz, Musa, 1961
Baskı/Yayın Bilgisi: (Türk Tarih Kurumu, 2014.)