Yüklüyor…
Ultrason uygulamaları ve farklı kurutma yöntemlerinin mango tozunun bazı fizikokimyasal özellikleri üzerine etkisi/
Bu çalışmada, ultrason (ULS) ön işlemine tabi tutulan ve farklı kurutma yöntemleri ile kurutulan mango dilimlerinin kurutma kinetikleri ve elde edilen mango tozu örneklerinin bazı kalite parametreleri incelenmiştir. Mango dilimleri iki farklı sürede (15 ve 30 dak) ULS ön işlemine tabi tutulduktan so...
Yazar: | |
---|---|
Kurumsal yazarlar: | , |
Diğer Yazarlar: | |
Materyal Türü: | Tez |
Dil: | Türkçe |
Konular: |
Özet: | Bu çalışmada, ultrason (ULS) ön işlemine tabi tutulan ve farklı kurutma yöntemleri ile
kurutulan mango dilimlerinin kurutma kinetikleri ve elde edilen mango tozu
örneklerinin bazı kalite parametreleri incelenmiştir. Mango dilimleri iki farklı sürede
(15 ve 30 dak) ULS ön işlemine tabi tutulduktan sonra sıcak hava (SH), mikrodalga
(MD) ve mikrodalga-sıcak hava (MDSH) kombinasyonu yöntemleri kullanılarak
dokuz farklı şekilde kurutma işlemine tabi tutulmuştur. Genel olarak tüm kurutma
denemelerinde, ULS ön işlem uygulamasının mango dilimlerinin yapısından nemin
daha hızlı bir şekilde uzaklaştırılmasını sağladığı ve uygulanan ULS ön işlem süresi
arttıkça, kuruma süresinin azaldığı tespit edilmiştir. |
---|---|
Fiziksel Özellikler: | 58 sayfa ; 30 cm |
Bibliyografya: | Kaynakça : 49-57 sayfa. |