Loading…

Greyfurt suyunun ultrason, mikrodalga ve kombine uygulamaları ile işlenmesi /

Bu tez çalışmasında, taze sıkılmış greyfurt suları pastörizasyon (PAS) (90 °C'de, 1 dk.), ultrason (US) (15 ve 30 dk.), mikrodalga (MD) (300, 600 ve 900 W / 30 sn.) ve ultrason-mikrodalga kombine uygulamaları (US+MD) ile (US-15 + 300 W, US-15 + 600 W, US-15 + 900 W, US-30 + 300 W, US-30 + 600W,...

Full description

Bibliographic Details
Main Author: Bozkurt, Büşra
Corporate Authors: Bursa Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
Other Authors: Yıldız, Gökçen (Tez danışmanı)
Format: Thesis
Language:Turkish
Subjects:
Online Access:https://hdl.handle.net/20.500.12885/3133
View in OPAC
Description
Summary:Bu tez çalışmasında, taze sıkılmış greyfurt suları pastörizasyon (PAS) (90 °C'de, 1 dk.), ultrason (US) (15 ve 30 dk.), mikrodalga (MD) (300, 600 ve 900 W / 30 sn.) ve ultrason-mikrodalga kombine uygulamaları (US+MD) ile (US-15 + 300 W, US-15 + 600 W, US-15 + 900 W, US-30 + 300 W, US-30 + 600W, US-30 + 900 W) işlenmiştir. Farklı uygulamalar ile işlem görmüş greyfurt suları ve kontrol numuneleri (işlem görmemiş greyfurt suları) 60 gün boyunca +4±0,5 ºC'de muhafaza edilmiş olup 0., 15., 30. ve 60. günlerinde mikrobiyolojik ve kalite analizleri yapılmıştır.
Physical Description:104 sayfa : 30 cm.
Bibliography:Kaynakça 93-103 sayfa