Loading…
Tavuk derisinden ohmik sistem yardımıyla jelatin eldesi ve geleneksel yöntemle karşılaştırılması/
Hayvansal dokularda bulunan kolajen, kısmi hidrolizasyon ile jelatine dönüştürülmektedir. Isıtma ve soğutma işlemleri ile çözelti ve jel formlarına dönüşebilen jelatin, bu özelliği sayesinde gıda, kozmetik, ilaç, boya ve fotoğrafçılık gibi sektörlerde kullanılmaktadır. Jelatin üretiminde en yaygın k...
Main Author: | Işık, Çiğdem |
---|---|
Corporate Authors: | Bursa Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü |
Other Authors: | Sarıcaoğlu, Furkan Türker (tez danışmanı) |
Format: | Thesis |
Language: | Turkish |
Subjects: | |
Online Access: | https://hdl.handle.net/20.500.12885/3121 View in OPAC |
Similar Items
-
Bulgur pişirme yöntemleri ve alternatif yöntem olarak ohmik pişirmenin bulgur kalitesi üzerine etkisi/
by: Aşar, Remziye -
Eğri gagalı tavuk /
by: Sağlam, Mustafa -
Uçabileceğini hayal eden tavuk /
by: Hwang, Sun-Mi -
Ekstrüder ve geleneksel yöntemle prejelatinize nişasta üretimi /
by: Demir, Emre -
Fizyolojik işaretler yardımıyla kalp atışı tespiti ve uygulamaları /
by: Korkmaz, Mustafa