Yüklüyor…
Tavuk derisinden ohmik sistem yardımıyla jelatin eldesi ve geleneksel yöntemle karşılaştırılması/
Hayvansal dokularda bulunan kolajen, kısmi hidrolizasyon ile jelatine dönüştürülmektedir. Isıtma ve soğutma işlemleri ile çözelti ve jel formlarına dönüşebilen jelatin, bu özelliği sayesinde gıda, kozmetik, ilaç, boya ve fotoğrafçılık gibi sektörlerde kullanılmaktadır. Jelatin üretiminde en yaygın k...
Yazar: | Işık, Çiğdem |
---|---|
Kurumsal yazarlar: | Bursa Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü |
Diğer Yazarlar: | Sarıcaoğlu, Furkan Türker (tez danışmanı) |
Materyal Türü: | Tez |
Dil: | Türkçe |
Konular: | |
Online Erişim: | https://hdl.handle.net/20.500.12885/3121 OPAC'ta görüntüle |
Benzer Materyaller
-
Bulgur pişirme yöntemleri ve alternatif yöntem olarak ohmik pişirmenin bulgur kalitesi üzerine etkisi/
Yazar:: Aşar, Remziye -
Eğri gagalı tavuk /
Yazar:: Sağlam, Mustafa -
Uçabileceğini hayal eden tavuk /
Yazar:: Hwang, Sun-Mi -
Ekstrüder ve geleneksel yöntemle prejelatinize nişasta üretimi /
Yazar:: Demir, Emre -
Fizyolojik işaretler yardımıyla kalp atışı tespiti ve uygulamaları /
Yazar:: Korkmaz, Mustafa