Loading…
Mikrodalga, sıcak hava ve mikrodalga-sıcak hava kombinasyonu kurutma yöntemleri ile hurma bazlı pestil üretimi/
Bu çalışmada; hurma, balkabağı ve elma meyveleri kullanılarak oluşturulan formülasyon ile şeker ilavesiz pestil üretimi gerçekleştirilmiştir. Sıcak hava (50 ve 75 °C), mikrodalga (200 W ve 300 W) ve mikrodalga-sıcak hava (200 W+50 °C, 200 W+75 °C, 300 W+50 °C ve 300 W+75 °C) kurutma yöntemleri kulla...
Main Author: | Şenel, Merve |
---|---|
Corporate Authors: | Bursa Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü |
Other Authors: | Gökçen, Yıldız (tez danışmanı) |
Format: | Thesis |
Language: | Turkish |
Subjects: | |
Online Access: | https://hdl.handle.net/20.500.12885/3126 View in OPAC |
Similar Items
-
Mikrodalga ve sıcak hava kombinasyonu ile kurutulan cennet hurmasının kurutma kinetiği ve toz ürünün kalite özellikleri /
by: Meci, Esma -
Ultrason uygulamaları ve farklı kurutma yöntemlerinin mango tozunun bazı fizikokimyasal özellikleri üzerine etkisi/
by: Abdırahman Ahmed, Ahmed -
Mikrodalga mühendisliği /
by: Pozar, David M.
Published: (2014) -
Mikrodalga mühendisliği /
by: Pozar, David M.
Published: (2014) -
Greyfurt suyunun ultrason, mikrodalga ve kombine uygulamaları ile işlenmesi /
by: Bozkurt, Büşra