Loading…
Anadolu mutfağında dünden bugüne unutulmayan lezzetler /
Ülkemizin mutfağı "Anadolu Mutfağı" çok köklü bir tarihe, çok zengin bir kültürel yapıya sahip önemli bir mutfaktır. Ayrıca dünyanın en sayılı mutfakları arasında yer alan uluslararası bir mutfaktır. Anadolu mutfağı; yiyecek ve içecek yönünden özel lezzetlere ve çok zengin yöresel mutfak k...
Main Author: | |
---|---|
Format: | e-Book |
Language: | Turkish |
Published: |
Ankara:
Gazi Kitabevi,
2020.
|
Subjects: | |
Online Access: | Full-text access |
Summary: | Ülkemizin mutfağı "Anadolu Mutfağı" çok köklü bir tarihe, çok zengin bir kültürel yapıya sahip önemli bir mutfaktır. Ayrıca dünyanın en sayılı mutfakları arasında yer alan uluslararası bir mutfaktır. Anadolu mutfağı; yiyecek ve içecek yönünden özel lezzetlere ve çok zengin yöresel mutfak kültürüne sahiptir. Bu değerli mutfak kültürünün öneminin korunması, gelecek kuşaklara doğru bir şekilde aktarılması, gastronomi turizminin geliştirilmesi, yiyecek-içecek işletmelerine ve ilgilenenlere fayda sağlaması amacıyla kitapta; Anadolu mutfağının dünden bugüne unutulmayan lezzetleri ele alınmış ve bu doğrultuda farklı yiyecek ve içeceklere (çorbalar, salatalar, etli yemekler, zeytinyağlı yemekler, börekler, tatlılar, ve bitkisel çaylar) yer verilmiştir. |
---|---|
Physical Description: | 443 s. ; 24 cm. |
ISBN: | 9786257216678 |