Loading…

Anadolu mutfağında dünden bugüne unutulmayan lezzetler /

Ülkemizin mutfağı "Anadolu Mutfağı" çok köklü bir tarihe, çok zengin bir kültürel yapıya sahip önemli bir mutfaktır. Ayrıca dünyanın en sayılı mutfakları arasında yer alan uluslararası bir mutfaktır. Anadolu mutfağı; yiyecek ve içecek yönünden özel lezzetlere ve çok zengin yöresel mutfak k...

Full description

Bibliographic Details
Main Author: Mutlu, Fegan
Format: e-Book
Language:Turkish
Published: Ankara: Gazi Kitabevi, 2020.
Subjects:
Online Access:Full-text access
Description
Summary:Ülkemizin mutfağı "Anadolu Mutfağı" çok köklü bir tarihe, çok zengin bir kültürel yapıya sahip önemli bir mutfaktır. Ayrıca dünyanın en sayılı mutfakları arasında yer alan uluslararası bir mutfaktır. Anadolu mutfağı; yiyecek ve içecek yönünden özel lezzetlere ve çok zengin yöresel mutfak kültürüne sahiptir. Bu değerli mutfak kültürünün öneminin korunması, gelecek kuşaklara doğru bir şekilde aktarılması, gastronomi turizminin geliştirilmesi, yiyecek-içecek işletmelerine ve ilgilenenlere fayda sağlaması amacıyla kitapta; Anadolu mutfağının dünden bugüne unutulmayan lezzetleri ele alınmış ve bu doğrultuda farklı yiyecek ve içeceklere (çorbalar, salatalar, etli yemekler, zeytinyağlı yemekler, börekler, tatlılar, ve bitkisel çaylar) yer verilmiştir.
Physical Description:443 s. ; 24 cm.
ISBN:9786257216678