Loading…

Arı sütü ve kestane balı karışımının antioksidan, antimikrobiyal, sitotoksik, genotoksik ve antigenotoksik etkilerinin araştırılması.

Bu tez çalışmasında arı sütü ve kestane balı karışım halinde kullanılmıştır. 1:5 oranında hazırlanan karışımın antioksidan ve antimikrobiyal aktivitesi; BEAS-2B (sağlıklı epitelyal akciğer hücresi) ve A549 (kanser hücresi) üzerinde sitotoksik, genotoksik ve antigenotoksik etkileri belirlenmiştir....

Full description

Bibliographic Details
Main Author: Kıldalı, Elife
Corporate Authors: Bursa Teknik Üniversitesi Biyomühendislik Anabilim Dalı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
Other Authors: Taner, Gökçe (tez danışmanı.)
Format: Thesis
Language:Turkish
Published: Bursa, 2021.
Subjects:
Description
Summary:Bu tez çalışmasında arı sütü ve kestane balı karışım halinde kullanılmıştır. 1:5 oranında hazırlanan karışımın antioksidan ve antimikrobiyal aktivitesi; BEAS-2B (sağlıklı epitelyal akciğer hücresi) ve A549 (kanser hücresi) üzerinde sitotoksik, genotoksik ve antigenotoksik etkileri belirlenmiştir.
Physical Description:91 sayfa : tablolar ; 30 cm.
Bibliography:Kaynakça : 74-90 sayfa.