Loading…
Ekstrüder ve geleneksel yöntemle prejelatinize nişasta üretimi /
Bu tez çalışması, ekstrüder ve geleneksel yöntemlerle prejelatinize nişasta üretimini karşılaştırmayı amaçlamaktadır. Araştırmada temel malzeme olarak buğday nişastası kullanılmıştır. Prejelatinize nişasta, suyu hızla emme ve şişme yeteneği sayesinde gıda endüstrisinde sıkça kullanılan bir bileşendi...
Main Author: | Demir, Emre |
---|---|
Corporate Authors: | Bursa Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü |
Other Authors: | Dündar, Neslihan (tez danışmanı) |
Format: | Thesis |
Language: | Turkish |
Subjects: | |
Online Access: | https://hdl.handle.net/20.500.12885/3517 View in OPAC |
Similar Items
-
Nişasta konsolidasyon döküm yöntemi ile atık yumurta kabuğu kullanılarak gözenekli kalsiyum silikat üretimi /
by: Kavçak, Özge
Published: (2020) -
Yöresel tuzlu yoğurdun enzime dirençli nişaşta ilavesi ile foksiyonel bir ürün olarak geliştirilmesi /
by: Kaygısız, Meral
Published: (2018) -
Boraks katkılı termoplastik nişasta filmlerinin antimikrobiyal etkinliğinin ve film özelliklerinin belirlenmesi /
by: Karakuş, Alkım -
Minitab uygulamalı istatistik yöntemler /
by: Erdem, İsmail
Published: (2017) -
Keçiboynuzu konsantresinin ozmotik distilasyon ile üretimi: gıda kalitesi ve proses koşullarının değerlendirilmesi/
by: Tan, Esranur